1999, 2000, 2001 ve 2008 sonrası sigorta girişliler ne zaman emekli olur?

Milyonlarca emeklilikte yaşa takılanın beklediği açıklama geldi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT düzenlemesinin detaylarını açıkladı. EYT düzenlemesinin detaylarının açıklanmasının ardından en merak edilen konu , kimin ne zaman emekli olacağı konusu oldu.

EYT DÜZENLEMESİ 99 ÖNCESİ SİGORTA GİRİŞLİ OLANLARI KAPSIYOR

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi 99 öncesinde sigorta girişi olanları kapsıyor.Konu ile ilgili Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde: “Bugün paylaşacağımız düzenleme ile 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olacak. Emekli hakkının kullanılması esasında yaş olmayacak. Hak sahibi vatandaşların bir kısmı hizmet birleştirme ve borçlanmayı zaten başlattı. Diğer vatandaşların işlemleri de kısa sürede tamamlanacak. Yeni düzenleme ile sistemin mali yükünü dengeleyecek düzenlemeyi yaptık. Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayacaklar için düzenleme var. İşverenlerin kıdem için bakanlığımız KGF destekli bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların en azından bir kısmınınm çalışmaya devam edeceğini biliyoruz”

Bu gelişme sonrası vatandaşlar , ne zaman emekli olacaklarını araştırmaya başladı. Bunu e devlet kapısı üzerinden sorgulayabilirsiniz.
Resim


Turkiye.gov.tr adresine gidin. Bu adrese gittikten sonra karşınıza çıkan ekranda yukarıdaki gibi Çalışma Hayatım yazan yere gidin. Çalışma Hayatım kısmına gittikten sonra şimdiye kadar sigortalılık sürenizi, normal şartlardan e zaman emekli olabileceğinizi öğrenebileceksiniz.

Sayfada emekli olacağınız yaşa, gerekli olan prim gün sayısına ve diğer detaylara yer verilecek.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ