YSK tarafından kesin seçim sonuçlarının açıklanması sonrası Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında Bayram harçlığı da vardı. Öğrencilere 1000 TL Bayram Harçlığı ücretini geçtiğimiz günlerde duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesiyle beraber Bayram harçlığı konusu da bir kez daha gündeme oturdu. Kurban Bayramı öncesinde üniversite öğrencilerine harçlık verilecek. Peki, 1000 TL Bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde AK Parti seçim beyannamesini açıklamış ve öğrencilere de müjdeyi duyurmuştu. Artık öğrenciler de dini bayramlar öncesi emekliler gibi Bayram harçlığı alacak. 1000 TL Bayram harçlığı için geri sayım başladı. Genel seçimlerin tamamlanmasından hemen sonra Haziran ayında Kurban Bayramının kutlanacak olması nedeniyle Bayram harçlığı bir kez daha gündeme geldi. Peki öğrencilere Bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılacak? Hangi öğrenciler Bayram harçlığı alabilecek? Öğrencilere Bayram harçlığı son dakika gelişmeleri haberimizde…

ÖĞRENCİLERE 1000 TL BAYRAM HARÇLIĞI VERİLECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz aylarda açıkladığı AK Parti seçim beyannamesinde milyonlarca öğrenciye güzel haberi duyurmuştu. Öğrencilere 1000 TL Bayram harçlığı verileceği açıklanmıştı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilkokul ortaokul ve lise öğrencileri 1000 TL Bayram harçlığı için araştırma yapmaya başladı. Ancak Bayram harçlığı sadece üniversite öğrencilerine verilecek. Yani ilkokul ortaokul ve lise öğrencileri Bayram harçlığı almayacak.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE HARÇLIK ÖDENECEK
Sadece Üniversite öğrencileri için ödenmesi planlanan Bayram harçlığı Kurban Bayramı öncesinde başlıyor. Henüz Bayram harçlığı ile ilgili net bir takvim verilmedi. Çünkü öncelikle yeni hükümetin kurulması bekleniyor. Hükümetin kurulması sonrasında da bayram harçlığı ile ilgili net kararlar açıklanacak takvimde belli olacak. Ancak öğrencilerin de emeklilerle aynı tarihte bayram harçlığını alacağı tahmin ediliyor.
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ 15 HAZİRAN’DA YATACAK
Emekli bayram ikramiyeleri için ödeme takvimi de hemen en üst kesin olarak açıklanmadı fakat geçmiş yıllara bakıldığında ödeme takvimini çıkarmak zor değil. Geçmiş yıllarda bayramdan 10 gün kadar önce Bayram ikramiyelerinin hesaplara yattığı görülüyor. Bu yılda bayram ikramiyesi ödemelerinin en geç 15 Haziran tarihinde emeklinin hesabına geçeceği tahmin ediliyor. Öğrencilerin Bayram harçlığı ödemelerinin de aynı tarihlerde yapılması bekleniyor.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖĞRENCİLERE MÜJDEYİ VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde öğrencilere müjdeyi duyurmuştu. Öğrenciler artık dini bayramlar öncesinde 1000’er TL’lik Bayram harçlığı alacak. Sadece üniversite öğrencilerine ödenecek olan bayram harçlığı yıllık 2.000 TL olacak. Kurban Bayramı öncesinde öğrencilerin Bayram harçlığının yatacağı tahmin ediliyor.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ