2016 yılı öncesinde ehliyeti olanlar dikkat: 12 bin TL cezası var.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında B sınıfı ehliyeti için yenileme süreci uyarısı geldi. 2016 yılındna önce alınan ehliyetlerin yenilenmesinin zorunlu hale gelmesi sonrası süresi içinde gerekli yenileme işlemini yapmayan sürücüler, şimdi 15 lira ödeme yapmaktan kaçmak yerine 12 bin lirayı bulan ceza ödemesi yapmak zorunda kalacak.

B sınıfı ehliyeti olan kişilere belirlenen tarihlere kadar 15 TL ödeme yapmaları gerektiği uyarısı yapıldı. 15 TL’lik ödeme yapılması ile ehliyet yenilenebilecek. Ehliyet yenileme yapılmaması durumunda ise 15 TL’den kaçan vatandaşlar 12 bin TL’lik ceza ile karşı karşıya kalacak.

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Ehliyet yenileme işlemi için sürücülerin bazı belgelerle birlikte Nüfus Müdürlüklerine gitmesi gerekiyor. NVİ’den randevu alınmasından sonra belgelerle birlikte randevu tarihinde Nüfus Müdürlüklerine gitmeniz gerekmektedir.

Ehliyet yenilemesi yapacak kişilerin yanında götürecekleri evraklar şu şekilde:

Kimlik kartı veya pasaport

Güncel biometrik fotoğraf

Geçerli bir sağlık raporu

Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)

Mevcut ehliyet

Adli sicil kaydı

Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil)’nin ödendiğine dair belge ya da dekont.

Bu belgelerle başvuru yapıldığında ehliyet yenileme işlemi yapılabilecek. 31 Aralık 2024 tarihi, ehliyet yenileme için son. Yenileme yapmayan ve 2024 sonrasında eski tip ehliyetle trafikte yakalananlara 12 bin TL’lik ceza kesilecek.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ