Son dakika: 2024 yılı Fitre miktarı belli oldu.

Ramazan ayına kısa süre kala beklenen son dakika açıklaması geldi. Her sene Ramazan ayından önce toplanan Din İşleri Yüksek Kurulu, Ramazan ayında ödenecek fitrenin miktarını belirliyordu. Bu sene de toplanan Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı için fitrenin ne kadar olacağını belirledi. Peki fitre ne kadar? Fitre kimlere verilir, kimlere verilmez? Fitre ne zaman verilir?

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantıda 2024 yılı fitre miktarının belli olduğuna yer verildi.

Toplantıdan sonra yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konuyla ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fitre miktarı 2024 yılı Ramazan ayı için 130 TL olarak belirlenmiştir. Belirtilen meblağ nakdi olarak verilebileceği gibi gıda ve benzeri maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidye bedelidir. Bunun yanında her bir mükellef, günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir”

Kurulun yaptığı son dakika açıklamasına göre 1 fitre bedelinin 130 TL olarak belirlendiği görülüyor. Sizce fitre miktarı az mı? Bir kişinin günlük doyacağı miktar 130 TL mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2024 yılı Ramazan ayı 11 Mart tarihinde başlıyor ve 9 Nisan Salı günü son gün oruç tutulacak. 10 Nisan tarihi ise Ramazan Bayramı’nın 1. günü.

FİTRE KİMLERE VERİLİR? NE ZAMAN VERİLİR?

Fitreyi Ramazan’ın ilk günlerinde vermek de caizdir (Nevevî, el-Mecmû’, VI, 128). Fitre kimlere verilir? Fıtır sadakası, kişinin bakmakla yükümlü olmadığı yoksul müslümanlara verilir. Fıtır sadakası ve oruç fidyesini vermek durumunda olan kimsenin bunlardan doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanmaması esastır.

FİDYE NEDİR?

Fidye ise oruç tutamayacak durumda olan kişilerin her tutamadığı 1 gün orucuna karşılık 1 Fitre vermesidir. 30 gün oruç tutmayacak bir kişinin 2024 yılında 3 bin 900 TL fidye ödemesi gerekmektedir.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ