Yardıma ihtiyacı olanlar dikkat: Başvurular 4 dakika içinde sonuçlanıyor.

Sosyal yardım almak isteyen vatandaşlarla ilgili Bakan Göktaş bir açıklama yaptı. Dün düzenlenen kabine toplantısından sonra basın mensupları ile bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyao yardım ödemelerine değindi ve sosyal yardımlarla milyonlarca vatandaşa ulaştıklarını, dar gelirlilere sosyal yardım ödemeleri yaptıklarını söyledi.

Muhalefet tarafından söylenen “4,4 milyon vatandaşı sosyal yardımlara muhtaç ettiler” ifadelerine cevap veren Bakan Göktaş, bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu, bunun bir algı oluşturma çabası olduğunu söyledi.

Bakan açıklamasında evlilik kredisi çalışmalarının tamamlandığını söyleyerek kısa sürede başvuruların başlayacağını söyledi ve “Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Yönetmeliğin tamamlanması ve Resmi Gazete’de yayınlanması sonrası başvurular başlayacak.

4 DAKİKADA BAŞVURU ULAŞIYOR

Sosyal yardım laanların yüzde 82’sinin çalışamayacak durumdaki vatandaşlar olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Göktaş, “Afet ve acil durumların ortaya çıkardığı olumsuz etkileri azaltmayı amaçlayan tek seferlik yardımlar da bu rakamın içinde yer alıyor. Yardım talepleri 4 dakika içerisinde sistem üzerinden bize ulaşıyor. Daha önce bu süre 30 günü buluyordu” dedi.

Bakan açıklamasında sosyal yardım almak isteyenlerin başvuru yapmalarını söyledi. Başvuru yapanların müracaatlarının 4 dakika içinde kendilerine geldiğini ve Aile Sosyal Destek Programı personelleri ile ihtiyaçların yerinde tespit edildiğini söyledi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

“Bu hizmeti kullanarak, sosyal yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuza ilişkin iş ve işlemler kayıtlı resmi ikamet adresinizin bulunduğu İl/İlçede bulunan 3294 Sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda faaliyetlerini yürüten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yerine getirilecektir” ifadeleri ile yayınlanan açıklamada şartlara şu şekilde yer verildi:

Adresinin yurtdışı olmaması

Adres gizliliği kararının olmaması

18 yaşından küçük olmaması

T.C. Vatandaşlığının olması

Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunması durumlarında e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

2024 YILI SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI BAŞLADI

2024 yılı sosyal yardım ödemeleri için başvurular başladı. Bakan, dar gelirli olan, ihtiyaç sahibi olan vatandaşların e devlet kapısı üzerinden başvuru yapması gerektiğini söyledi. Turkiye.gov.tr adresi üzerinden başlayan başvurular cep telefonlarından yapılabilecek. Başvurular, aşağıdaki adımların takip edilmesi ile birlikte yapılacak.
Resim

E Devlet kapısı arama kısmına yukarıdaki gibi Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti yazın ve çıkan sonuçlardan ilkine tıklayın.

Çıkan ilk sonuca tıkladıktan sonra e devlet girişi yapın. E Devlet kapısı girişi yaptıktan sonra ise karşınıza başvuru sayfası çıkacak. Burada sağ üstte bulunan YENİ BAŞVURU butonuna tıklayarak başvuru ekranına gidin ve sizden istenen bilgileri girdikten sonra müracaatınızı tamamlayın.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ