2024 yılında 6 gün izin alarak 40 gün tatil yapabileceksiniz.

2024 yılı yine tatillerin yoğunlukta oalcağı bir sene olacak. Öğrenciler ve kamu personellerinin merak ettiği tatil günlerinin belli olması ile birlikte kritik bir detay da ortaya çıktı ve özellikle kamu personelleri yıllık izin günlerini ayarlamaya başladı.

Yeni yıl 3 günlük tatil ile başlayacak. 1 Ocak Pazartesi’ye denk geliyor. Bu şekilde vatandaşlar 3 gün tatil yapabilecek.

2. tatil 9 ile 123 Nisan arası Ramazan Bayramı olacak. Salı ile Cuma arasındaki bayramın 9 güne tamamlanması bekleniyor. 9 gün tatil olmasa bile memurlar, 1,5 gün izin alarak 9 gün tatil yapabilecek. Yüksek ihtimalle buna gerek kalmayacak.

23 Nisan Salı gününe denk geliyor. Pazartesi günü mesai olması, Salı günü ise tatil olması bekleniyor. Pazartesi izin alarak izninizi 4 güne çıkarabileceksiniz.

1 Mayıs İşçi Bayramı da tatil. Çarşamba gününe denk gelen bu tatilde Pazartesi Salı ya da Perşembe Cuma izin alarak tatilinizi 5 güne tamamlayabileceksiniz.

Kurban Bayramı’nda da 9 gün tatil fırsatı geliyor. Kurban ilk günü Pazar günü son günü Çarşamba olacak. 16-19 Haziran arası tatil olacak. Perşembe ve Cuma günü tatil olması zor. Mesainin devam etmesi bekleniyor. Ancak bu 2 günde izin alarak tatilinizi 9 güne çıkarabilirsiniz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Cuma’ya denk geliyor. Kamu personelleri bunda da 3 gün tatil yapabilecek. 30 Ağustos Cuma’ya denk geliyor yine 3 gün tatil olacak.

29 Ekim Salı’ya denk geliyor. Pazartesi izin alarak tatili 3 güne çıkarabileceksiniz.

Özetlemek gerekirse Ramazan Bayramı’nda tatilin 9 güne çıkması yüksek ihtimal. 6 gün izin alarak bu şekilde 40 gün izin kullanmış olabileceksiniz.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ