Son dakika: En fazla memur alımı, öğretmen kadrosuna olacak.

2024 yılında yapılacak öğretmen atamaları hakkında Bakan Yusuf Tekin’den

Şubat ayında atama olacak mı, kaç atama olacak? sorusuna Bakan Yusuf Tekin bir cevap verdi. Bakan verdiği cevapta şunları söyledi:

“Ben daha önce değişik konuşmalarda Şubat döneminde yapacağımız atamaların göreve başlamasını arzu ettiğimizi söylemiştim. Bunun için görüştük. Fakat depremin oluşturduğu mali yük nedeniyle ek 2023 için sunulacak bir ortam oluşmadı. Eğer o oluşsaydı

2023 KPSS puanı ile öğretmen atamasını yapacağız. Tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Maloiye Bakanlığının vereceği kadro doğrultusunda takvimi oluşturacağız.

Ben müşteşarlığımız döneminde de rekor üzerine rekor kırdı atamalar. Ben bu konuda sayın Cumhurbaşkanımıza gündeme getirdi. Fakat malum bütçe, depremin yarattığı durum, ciddi şekilde bütün kamu atamalarını etkileyecek gibi duruyor. Onunla ilgili Maliye Bakanlığı ile konuşacağız. Ben MEB olarak alınacak en fazla sayıyı, atanacak en çok kamu personelinin öğretmen olacağını tahmin ediyorum.

İhtiyacımıza göre sayı oluşturacğaız ve ona göre atanacak sayı belli olacak. Onu da çok geciktirmeden önümüzdeki günlerde açıklayacağız”

Bu açıklamaya baktığımızda atamaların Şubat ayına yetişmeyeceği, daha sonraki süreçte atama olacağı görülüyor.

EN FAZLA ALIM ÖĞRETMEN KADROSUNA OLACAK

Bakan Tekin, 2024 yılında yapılacak memur alımlarında en fazla kadronun öğretmenlere verileceğini söyledi.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ