BAZI EMEKLİLER AYINDA 7500 TL ALACAK.

Emekli maaş zamları açıklandı. Gelen açıklamada emeklilere enflasyona göre yüzde 37.5 oranında zam çıktığı bu zammın Ocak ayı maaşlarına yansıyacağı, ancak refah payı zammının Ocak ayına yetişemeyeceği bildirildi.

REFAH PAYI HAFTAYA AÇIKLANACAK

AK Partili Abdullah Güler yaptığı son açıklamada emeklilerin refah payı zammının gelecek hafta kabinede ele alınacağını ve Ocak ayının 3. haftasında meclis gündemine geleceğini söyledi. Gelecek hafta yapılacak kabineden sonra açıklama bekleniyor.

KÖK MAAŞA ZAM

Bilindiği üzere emekliler, geçen Temmuz ayında yüzde 25 oranında maaş zammı almış, ancak bu zam kök maaaşa geldiği için 7500 lira almaya devam etmişlerdi.

YİNE 7500 ALACAKLAR

Gelen son dakika bilgilerine göre hala kökm aaşı 5500 lira olan emeklilerin olduğu öğrenildi. 5500 liranın üzerine SGK 2 bin lira ekleyerek emeklilerin maaşını 7500 liraya tamamlmıyor. Yüzde 37.5’lik zam ise 5500 liralık kök maaşa gelecek ve 5500 liralık maaş alan emeklinin yeni maaşı 7562 TL olacak.

Ocak ayında bu emekliler 7 bin 562 lira almış olacak.

Şubat ayında yürürlüğe girecek refah payı zammı ile; Örnek vermek gerekirse en düşük emekli maaşı 11 bin lira olursa Ocak ayında daki 7562 TL de 11 bin liraya tamamlanacak ve aradaki fark Şubat ayında hesaplara yatırılacak.

Zam haftaya belli olacak. Zamdan haberdar olmak için takipte kalın.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ